THORBERG READING GLASSES uppskattade och älskade.

Väldigt många har nu upptäckt bågar nu är en av våra viktigaste accessoarer. Många modeller har liksom solglasögon också blivit ett signum för bäraren. 

Team Thorberg har många års erfarenhet inom mode och design.
Thorbergkollektionen designas för den moderna kvinnan och mannen.
Thorberg läsglasögon har en behaglig passform och ligger alltid i framkanten med senaste färg och form. 

Vi följer modebranschens säsonger med en vår sommar och en höst vinterkollektion. Mycket fokus ligger på att läsglasögonens nyans av modefärg ska vara vacker till ansiktet och vara möjlig att njutningsfullt koordineras med säsongens konfektioner.

Att skapa modeller för alla är en omöjlighet men att skapa modeller för många, även till den mest kräsne, kvinna som man, det är fullt möjligt och vår målsättning. Med egna modeller och gjutformar, arbetar vi direkt mot fabrik och kan därför hålla rimliga priser. 

Historien bakom Thorberg:

THORBERG READING GLASSES grundades 2006 efter det att jag upptäckte att armarna inte räckte till” och var i behov av mina första läsglasögon. Det var omöjligt att finna snygga moderiktiga och kaxiga läsglasögon. Utbudet bestod då av trista så kallade benstationsbrillor”. Tanken att placera ett par sådana på nästippen fick mig inte att göra vågen.

Eftersom jag är en kreativ problemlösare som älskar att skapa och har skapat allt från modeplagg till roligt och pedagogiskt lekmaterial för handikappade barn, blev det omöjligt för mig att släppa tanken på snygga läsglasögon. De senaste 25 åren hade jag då verkat som agent inom damkonfektion och med egna butiker med interiör. Detta var min hemmaplan. Det var bara att sätta igång och snart fanns den första Thorberg kollektionen på lager Sverige.

Sedan den dagen har det skett mycket. Den ”tant & gubb” stämpel som då fanns på läsglasögon, är nu som bortblåst. Idag är läsglasögon en så viktig och älskad mode-attribut att vi idag producerar vissa modeller med lins av fönsterglas & många läsglasögon rullar dagligen ut från vårt lager. 

THORBERG READING GLASSES har idag sitt säte på Östermalm, Stockholm.
THORBERG READING GLASSES säljs idag till privatpersoner world wide.
Våra återförsäljare finns inom, Interiör, Konfektion, Optik och Museer och återfinns främst i Norden, Italien, Storbritanien, Tyskland, Australien och Nya Zealand.

Jag önskar här att sända ett Stort Tack, till alla er som under färdens gång, har sänt varma mail, kommenterat, stöttat & klappat i händerna. Det är tack vare er som vi är där vi är idag. 

Med vänliga hälsingar,
Lisbeth Thorberg, CEO och grundare