Thorbeg design

Please, select the type of customer.

To see retail net excl VAT prices. Please login or create account

Fri frakt på alla varor!

   Klarna  
 

Om Thorberg

THORBERG READING GLASSES, uppskattade, älskade bågar som står för glädje, klass & stil.

Väldigt många har nu upptäckt att bågar är en av våra viktigaste modeaccessoarer. Thorbergkollektionen består av färgglada läsglasögon med och/eller med spännande ytor. Snygga & behagliga bågar i stil som allt från Retro & Vintage till Classic. Alltid uppdaterade i en kaxig modebild. Senaste tillskottet i Thorbergfamiljen är matchande accessoarer till våra läs & solglasögon.

Att ta fram bågar för alla är en omöjlighet, men att skapa en kollektion bågar för många, även den mest kräsne, kvinnor som män, det är fullt möjligt och det är vår målsättning. 

Historien bakom Thorberg:

THORBERG READING GLASSES grundades sommaren 2006 efter att jag, Lisbeth Thorberg, upptäckte att "mina armar nu inte längre räckte till", det var hög tid för mig att inhandla ett par läsglasögon. Det var då helt omöjligt att finna ett par läsbågar som matchade till min min klädsel. Utbudet var billiga, tantiga & trista vad vi i folkmun kallar "bensinstationsbågar". Tanken att matcha min klädsel med att placera en sådan båge mitt i mitt ansikte fick mig inte att göra vågen. 

Som den problemlösare och klipp & klistra-person jag är sydde jag bl.a väldigt vida manchesterbyxor till artister i min ungdom & har även utvecklat kul & pedagogiskt lekmaterial för handikappade barn. Det var nu omöjligt för mig att släppa tanken på snygga läsbågar. Jag hade de senaste 25 åren arbetat som agent inom damkonfektion och med inredning. Detta var min hemmaplan, tryggt och bra. Det vara bara att sätta igång. Snart fanns den första Thorbergkollektionen på lager i Sverige. Försäljningen startade då som en biverksamhet till mina agenturer. Det har skett en snabb förändring sedan den dagen. Tant/gubb-stämpeln på läsglasögon är nu bortblåst. I dag är bågar en så viktig MODE-attribut att vi t.o.m producerar vissa modeller i fönsterglas & många bågar rullar dagligen ut från vårt lager.

THORBERG READING GLASSES  har i dag sitt säte på Östermalm i Stockholm. THORBERG READING GLASSES säljs i dag i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Italien & Australien. Våra kära återförsäljare är främst inrednings & klädesbutiker, optiker, muséer & gallerier. Några av dem är Malmstenbutiken Sthlm, Illums Bolighus Kph Kastrup Sthlm Malmö Oslo & Bergen, Mathilde Sthlm, Synsam Holmqvist Örebro, Synsam Lidingö, Glasögonmäster Borås, Louisiana Museum Humlebaeck, Nordiska Museet Sthlm, Nivå125 Båstad, Stockmann Helsingfors & Funkis Australien (agent).

Jag önskar här att tacka alla er som under färdens gång har sänt varma mail, kommenterat, stöttat & klappat händerna. Ni har hjälpt oss att komma dit vi är i dag. Stort Tack !

Med vänliga hälsningar,

Lisbeth Thorberg